jdi na obsah

Povědomí...

Zdravím,
omlouvám se, v místní subkultuře se ještě ne úplně orientuji, avšak fascinuje mě dlouho, získávání infa o ní však není vůbec jednoduché :) Zarazilo mě, že na české wikipedii je pod heslem psytrance ubohých pět řádků textu, které možná něco málo napoví, ale člověk z toho moudrý není. Proto bych rád navrhl, abyste vy, lidé psytrancem kovaní a vzdělaní, wikinu dopsali. Další možností je poslat mi to, ale to vzhledem k autorským právům... eh... nerad píšu pod svým jménem za někoho jinýho... Tedy, kdyby se našla nějaká dobrá duše co by sepsala "vo co go", užívané "nástroje", další dělení, vývoj, klíčové interprety, jak to vlastně vypadá atd. atd. bylo by to super... :) Ať lidi pochopí dřív než za půl roku (jako já :) ), "proč je nějaká skladba dlouhá 1-2h a některá na pár minut" :D looking forward replys :)

16.03.2010 | Baréz | O všem možném

vojta2's picture

Chválím naše psytrancové stránky a jejich autory a tvůrce ,

Chválím naše psytrancové stránky a jejich autory a tvůrce , správce....... nahlédl jsem na pár psytrance stránek jiných krajin a " vážení" , naše stránky mi přijdou nej.........

goatrance's picture

si delash kozy nee??

si delash kozy nee??

Anonymous's picture

Ahoj, nevím, jestli to do téhle debaty patří, ale chtěl bych

Ahoj, nevím, jestli to do téhle debaty patří, ale chtěl bych vědět jestli je goa trance vlastně psytrance nebo jsou to odlišné styly, protože na některých stránkách to považují za jeden a ten samý styl, který má tyhle dva názvy, a na některých stránkách to zase vyznívá, že jsou to každý odlyšný podstyl trance hudby. A také bych chtěl vědět, jestli je psytrance vlastně psychedelický trance, nebo jsou to zase odlyšné podstyly. Já tenhle druh trance hudby moc neposlouchám, ale tak jsem studoval něco o stylu trance a narazil jsem právě na tyhle odlišné informace, kde na někde uvádí to a někde zas tamto. Tak by mě zajímalo, jak to tedy je.

goatrance's picture

je to jednoduchee ...goa - toje psychedelicky trance puvodne z

je to jednoduchee ...goa - toje psychedelicky trance puvodne z indie ,kde ma sve koreny..kolem milenia se trosku minimalizoval a vykrystalizoval z nej psy trance specifickyy pro svoji bublavou motoroidnii bassu...ruzne vlivy tomu davaj jine priichute ...tribal,proggy,dark,tech....to uz sou jen skatule...

Anonymous's picture

PSYtranceri vedi proc na wikipedii nic moc neni a kazdy spravny

PSYtranceri vedi proc na wikipedii nic moc neni a kazdy spravny PSYvesmiran vi ze tam ani nic davat nebude protoze pak by brzy PSY a GOA dopadli jako Tekkno z ktereho se behem poslednich 5 let stala celkem komercni hudba plna nactiletych lidi kteri jedou na chemickych drogach z nudy a ne na prirodnich povzbuzovadlech ktere rozsiruji sve vyssi uvedomi ale u PSYTRANCU a GOA ani povzbuzovadla nepotrebujete protoze uz ta samotna hudba VAM TOHO DOST DA a proto Vas kteri vi prosim nerokrikujte to moc do sveta a kdo si bude neco chtit zjistit najde si :-) mejte se

kryzka's picture

přesně měli bychom uchovat, ještě kousek toho spiritu co nám

přesně měli bychom uchovat, ještě kousek toho spiritu co nám zbívá...

ypsylon's picture
Defik's picture

jen do toho Basic,lidi u nás to pozřebujou:)

jen do toho Basic,lidi u nás to pozřebujou:)

Basic's picture

Ahoj, tohle není vůbec špatný nápad, akorát je poměrně problém

Ahoj, tohle není vůbec špatný nápad, akorát je poměrně problém napsat o téhle hudbě něco konkrétního. Její povaha je hrozně subjektivní a špatně se o ní mluví. Ale uvidim, třeba něco uklohnim.... otázka jestli to bude ke čtení.

Anonymous's picture

ahoj, to je dost dobrý nápad :) Já se o psytrance začala zajímat

ahoj, to je dost dobrý nápad :)
Já se o psytrance začala zajímat teprve nedávno a narazila jsem na něj úplně nedávno.
Většina lidí vůbec neví, co to PSYTRANCE je, když se je na to zeptám. A když už něco málo ví, zařadí jej mezi "rušivé techno", kravál způsobující bolesti hlavy, atd.
Taky bych rozšíření alespoň na Wikipedii uvítala, už jen že by to bylo nástrojem, jak se psytrance může rozšířit více mezi lidi a nastínit jim tak tu samotnou podstatu této hudby :)

Jsem z Opavy a vím pouze o jedné osobě, která tento styl poslouchá... Bohužel ;)

Anubis's picture

Zdravím, taky jsem z Opavy, ale nemůžu říct, že bych tenhle žánr

Zdravím, taky jsem z Opavy, ale nemůžu říct, že bych tenhle žánr žral jako celek. Zatím jsem narazil pouze na dvě poslouchatelné skupiny a to: Juno Reactor a Astral Projection.

edit: Díky za tento web, snad mi trochu pomůže rozšířit obzor.

Anonymous's picture

Z Opavy? a jedna osoba,ktera psytrance posloucha?... nebudu to

Z Opavy? a jedna osoba,ktera psytrance posloucha?... nebudu to ja?:D

Anonymous's picture

*ne úplně nedávno - ale NÁHODOU ;)

*ne úplně nedávno - ale NÁHODOU ;)